Вицепрезидентът на волейболната ни федерация Любо Ганев за пореден път обясни, че Силвано Пранди ще води националния отбор на България на континенталната олимпийска квалификация за мъже през януари.

"Мисля, че много отдавна ви казахме, че Силвано Пранди е треньорът на отбора до олимпийската квалификация и ако я спечелим, за което се надяваме всички, ще остане да води отбора и на Олимпиадата. За това няма промяна и никога не е говорено, не знам откъде се пуска тази информация", каза Ганев пред медиите в хотел "Маринела" след края на жребия за Шампионската лига и Годишната галавечер на Европейската волейболна конфедерация (CEV).

"Ние сме си решили, даже доколкото знам е даден някакъв разширен състав за квалификацията - 30-ина човека. Абсолютно всички боеспособни волейболисти, които могат да изнесат това състезание, тези пет тежки мача, които са във форма към момента, ще бъдат извикани", обясни Любо Ганев.

"По принцип ние не сме му поставяли ултиматум на Силвано Пранди. Просто искахме да сме сигурни, че най-добрите състезатели ще бъдат извикани. А кой състезател да играе и кои точно 14 играчи да заминат, това естествено го решава треньорът и щабът му. Федерацията не може да се меси в това. Пак повтарям - не сме поставяли ултиматум, просто искахме да бъдем сигурни, че най-добре подготвените играчи към момента ще бъдат там", подчерта волейболната легенда.