Валентин Братоев все още не е решил дали ще се завърне в националния отбор по волейбол, въпреки поставения ултиматум на селекционера Силвано Пранди от страна на федерацията. След отпадането на "лъвовете" на осминафинал на европейското първенство, от централата заявиха, че италианецът може да остане начело на тима, но само ако върне играчите, на които не разчита по време на шампионата на Стария континент и на квалификацията за олимпийските игри във Варна. Сред тях са Валентин Братоев и брат му Георги. Според посрещача такъв ултиматум е недопустим.

"Един уважаващ себе си треньор ще си подаде оставката. Видях, че той не си е подал оставката. Има си свое мнение. Аз ако съм, и ми кажат кой да взема, не бих го приел добре. Никой уважаващ себе си треньор не би го приел добре. Сега изведнъж да му светне звездичка "С тях ще станат нещата". Не е вярно!", коментира пред bTV Валентин Братоев.

Опитният волейболист е убеден, че някои от младите играчи не понасят критики и това е причината за разкола в тима. "Има момчета, на които не им е приятно да им се правят забележки. Когато не правят нещо, както трябва, трябва да им го казваш. Младите са тънкообидни. Аз мога да кажа преди 10 години, когато имаше от старите в отбора, ние им носехме водата и чакахме да съберем отбора", каза още Братоев.