Волейболната легенда и вицепрезидент на Българската федерация по волейбол Любо Ганев очаква класиране на Олимпиадата в Рио де Жанейро след квалификацията в Берлин.
 
Шефът каза преди заминаването на тима ни за двете контроли със Сърбия, че тимът ни трябва да запише поне 5 победи, което включва и успех във финала на квалификационния турнир.
 
Припомняме, че първата среща на България от турнира в Берлин е срещу Финландия на 6 януари от 16:00 часа българско време. На следващия ден от 19:00 часа "трикольорите" спорят с Русия, а на 8 януари играят с Франция от 18:00 часа. Първите два отбора в двете групи ще се класират за полуфиналите на квалификационния турнир, където ще играят на кръст, а след това ще има мач за 3-о място и финал. Само победителят от квалификацията в Берлин печели квота за участие на олимпийските игри в Рио де Жанейро. Заелите 2-о и 3-о място ще се класират за участие в последната световна олимпийска квалификация в Токио (Япония) през месец май.
 
"Двете контроли със Сърбия ще бъдат една генерална проверка преди тази така жадувана олимпийска квалификация. Със сигурност ще направим хубави мачове, надявам се да нямаме травми. Надявам се да направим една хубава генерална проверка, да отидем в Берлин максимално подготвени и там да направим всичко каквото цяла България очаква от нас. Аз очаквам поне 5 победи в Берлин, пък да видим какво ще стане. Със сигурност групата е много тежка, но няма лесно. По-лесно е да играеш на Олимпиадата, отколкото да се класираш за нея. Сигурен съм, че ще бъде трудно, но в крайна сметка ние сме доказали, че можем да се борим и срещу най-коравите съперници. Знаем, че трябва да изиграем много тежки мачове в групата срещу Франция, Русия и Финландия, но се надявам да покажем най-доброто от себе си, да завършим тази група като лидер, за да можем да ни е по-лесно на полуфиналите и финала", заяви Ганев.