Президентът на БФ Волейбол Любомир Ганев поздрави женския национален отбор от летището в Стокхолм за оставането Лигата на нациите. Шефът на федерацията беше наблюдател на CEV за турнира от Сребърната лига в шведската столица. Чак след полунощ Ганев се чу по телефона с треньора Лоренцо Мичели, който работи с тима от два месеца.

„Казах, че е задължително да останем в Лигата на нациите и благодаря на всички, които изпълниха задачата. Участието ни на турнирите в Анкара, Манила и София е началото за този отбор. Очаквам да ставаме по-силни, да трупаме самочувствие. Показахме, че можем да сме равностойни и на най-силните в света, въпреки че не ги победихме", заяви Любо Ганев. 

"Момичетата сега имат заслужена почивка, след което започва подготовката за световното първенство. Благодаря на всички фенове, които дойдоха да подкрепят и мъжете, и жените в зала "Арена Армеец". Наскоро казах, че за две седмици София ще е волейбол и така се получи. Българите обичат волейбола! Сигурен съм, че и двата ни отбора имат потенциал, който тепърва ще развиват. Сега мъжете стартират на турнира в Полша и вярвам, че ще се представят на ниво“, добави шефът на федерацията.