Шампионките на България от Марица (Пловдив) отстъпиха пред лидера в турската втора лига Серамиксан Спор (Тургутлу) с 2:3 гейма след 102 минути игра във втората приятелска среща на тима по време на турнето си в Турция. Спарингите са част от подготовката на пловдивчанки за предстоящите полуфинални плейофи в НВЛ Демакс+ срещу ЦСКА, които започват на 8 април.

Домакините взеха първия гейм с по-добро нападение и по-резултатен сервис, но след това заработи блокадата на пловдивчанки и те обърнаха хода на мача до 2:1 гейма. 

Туркините отново наложиха преимущество в четвъртата част и изравника.  Тайбрекът бе доста оспорван, но волейболистките на Серамиксан бяха по-прецизни в играта си и го спечелиха с минималното 15:13.

Марица успя да отбележи цели 17 точки от блокада срещу само 10 на домакините в мача.  Голямото предимство за Серамиксан дойде от сервиса, който им донесе 11 аса срещу 4 за гостенките. 

Най-резултатна в отбора на Марица беше централната блокировачка Милена Димова, която записа 13 точки (3 аса, 6 атаки, 4 блокади).  12 добави диагоналът Силвана Чаушева, а влязлата като резерва капитанка Ана Радичева завърши с 10 точки.

Българската националка Десислава Николова завърши с 9 точки (2 аса, 6 атаки, 1 блокада) и 67% добро посрещане за отбора на Серамиксан.

Двата отбора ще се срещнат отново утре, четвъртък, от 18:30 ч. в зала Йълдъръм Беязът в Тургутлу.

Резултати, програма и класиране във волейболното първенство - ТУК !!!