Марица посреща днес от 18:00 часа Спартак (Варна) в мач от четвъртия кръг на женското волейболно първенство. "Въпреки опасенията, че варненки може да не пътуват до Пловдив поради финансови затруднения и да загубят служебно, към настоящия момент от Българска федерация волейбол не е постъпила официална информация за това, което означава, че двубоят ще се състои", пишат от Марица.

Спартак е един от новаците в лигата през този сезон. Варненският клуб прекъсна участието си в женското първенство през 2012 година и след тригодишно отсъствие отново се завърна в елита. От самото начало на сезона обаче Спартак изпитва финансови проблеми, картотекира само подрастващи волейболистки – десет девойки от старшата и шест от младшата възраст, и до този момент няма спечелен гейм. Момичетата на треньора Ставри Димитров загубиха с по 0:3 като гости на Славия (София) и като домакини на Казанлък Волей (Казанлък).

Въпреки разликата в класите, днешният мач между Марица и Спартак може да се окаже интересен за зрителите, тъй като наставникът на шампионките Иван Петков повика в групата три девойки от младшата възраст на клуба – родените през 2000 година Добрина Христоскова, Ива Халачева и Дима Ушева. Очаква се днес те да направят своя дебют в представителния женски отбор на Марица. В същото време почивка ще получат Таня Събкова и контузената Вангелия Рачковска.

Четвъртият кръг вече започна вчера, като първите два отбора във временното класиране добавиха по 3 точки към актива си. Водачът "Левски" победи чисто гостуващия ЙЕБ (Шумен) и вече е с 12 точки от четири изиграни мача. ЦСКА пък даде само гейм на своя домакин Казанлък Волей (Казанлък) и също остава непобеден с 9 точки от три срещи. Преди днешния двубой със Спартак, Марица заема третата позиция с 6 точки от две победи и една загуба.