Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Данчо Лазаров е заминал за Лозана, за да се оплаче пред Международната волейболна федерация (FIVB) от държавна намеса във волейбола, научи БЛИЦ от сигурни източници.

Инженерът имал намерение да обясни за случващото се у нас пред Европейската федерация (CEV), но всъщност се оказа, че е трябвало да говори с хората от FIVB. Това обаче не се е случило днес, тъй като денят е почивен за световната централа.

В същото време шефът на Европейската федерация по волейбол Андре Майер заяви пред "Канал 3", че Лазаров не е бил при него и не се е оплаквал на CEV за намеса на държавата и на премиера Бойко Борисов - "Не знам за скандалите във федерацията Ви. Напуснах рано сутринта в понеделник и чух че след загубата от Германия е било решено Стойчев да бъде уволнен. Нищо повече не знам.”

“Данчо Лазаров не е бил при мен и не е при мен. За последно се видяхме на летището, когато си тръгвах от София и след това не е имало разговори между нас. Това за министър-председателя го чувам от Вас”, заяви още Майер.

Попитан дали има правило, което да забранява намесата на държавата в действията на волейболна федерация, шефът на CEV отговори: “Не, няма проблем. Стига всичко да е по правилата на федерацията. Ние няма да се месим в делата на националната федерация на България. Но лично според мен политиците не трябва да се месят в спорта.”