Доктор Иван Геров завършва медицина през 1999 г. в Медицинския университет в София. Седем години работи в „Пирогов” и взема специалност ортопедия и травматология. Специализира също в Япония при проф. Итой Ейджи в Университетската болница в Сендай. Д-р Геров работи и една година във Великобритания като консултант по професионални заболявания. От 2010 до 2012 г. е ортопед в болница „Токуда”, а до 2015 г. е ортопед в Клиниката по артроскопска травматология във ВМА София. 

В момента работи във Франция. Паралелно с това е началник на отделението по ортопедия и травматология в „Уни Хоспитал” в Панагюрище и оперира в столичната болница „Св. Панталеймон”. Д-р Геров посещава всяка година конгреси и обучения по своята специалност, за да следи новостите в тази област на медицината.

Пред вестник "Доктор" Геров говори за волейболните национали Валентин и Георги Братоеви: 

- Д-р Геров, какви са най-честите операции, които правите в България?
- Търсят ме за всякакви проблеми, но най-често хора със ставни оплаквания – износени тазобедрени, коленни стави. Лекувам често и глезенни стави. Търсят ме спортисти. Оперирах волейболния национал Вальо Братоев, а преди седмица консултирах и брат му Георги Братоев.

- Какво става с травмата на Георги Братоев?
- Засега Георги се въздържа от оперативно лечение. Ще продължим с консервативното. Той пострада сериозно преди два месеца на официален мач – неразместено счупване на ходилна кост. То може да се лекува и неоперативно, но няма гаранция, че така ще се излекува. Големият проблем е, че дори и да се оперира, операцията също не дава 100-процентова гаранция, че ще се възстанови. Засега сме в режим на изчакване. След месец Георги ще вземе крайното решение иска ли да се оперира, или не. Ако иска, аз съм готов да го оперирам и тук, както оперирах и брат му Вальо, и във Франция. Може да се оперира и при друг хирург. Важното е да се възстанови и да играе. 

- По-добри ли са условията за тази операция във Франция?
- Като условия е същото като в „Св. Панталеймон”. И тук, и там е създаден затворен цикъл от приемането до изписването на пациента, включително постоперативните грижи – раздвижването.
МАРА КАЛЧЕВА/ВЕСТНИК "ДОКТОР"