Играй БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Лошите новини за волейболния ни национален отбор не спират. Титулярният разпределител на държавния тим Георги Братоев ще пропусне със сигурност Световното първенство в България и Италия от 9 до 30 септември, заради счупена кост в глезена, информираха колегите от "Спортал". 

Волейболистът днес бе на преглед при известния проф. Дюпон в Париж и според неговото експертно мнение, Георги трябва да продължи да ходи с патерици още 30 дни.

“Мнението на професор Дюпон е, че трябва още 30 дни да ходя с патерици, след това отново ще отида при него на преглед и ще се реши дали да се направи операция или не. Има съвсем малък шанс и да не се стигне до оперативна намеса, но това е много малко вероятно”, заяви Георги Братоев специално за Sportal.bg от Париж.

“Със сигурност ще пропусна Световното първенство. Съжалявам много, но това се реалностите към този момент. По ирония на съдбата ще пропусна трето световно първенство, в което съм имал възможност да участвам, но това е положението. Съжалявам, че няма да мога да помогна на момчетата”, добави Георги Братоев.

Георги Братоев пропусна световното първенство през 2010 година в Италия, след като в последния момент бе заменен от Константин Митев в състава за Мондиал 2010. На Мондиал 2014 в Полша разпределителят отпадна от състава на България, след като Пламен Константинов не реши да го включи в състава. Сега контузия извади Георги Братоев за участие на Световното в България и Италия.