Женският ни национален отбор по волейбол най-после постигна победа в Лигата на нациите. В последния си мач от група 5, от третата седмица на турнира, която се провежда в Хонконг, нашите надиграха Доминиканската република с 3:2 гейма (24:26, 25:23, 25:22, 24:26, 15:13) в много оспорван двубой.

За втори път в Хонконг пред България се наложи да играе тайбрек. Два дни по-рано го загубихме срещу Тайланд. Петата част днес не започна добре за нашите – 0:2 и 1:4. Стигнахме до 4:5, но не изравнихме. Доминиканките хванаха на блокада Мария Йорданова и вместо 6:6, резултатът стана 8:5 за съперника. С бомбастичната си атака Мирослава Паскова взе нещата в ръцете си. Благодарение на нея изравнихме 9:9 и последните ни минути в Лигата на нациите останаха драматични. В този момент България показа много характер. Поведохме с 10:9. Започна размяната на точки. В нея Ива Дудова беше най-доброто ни оръжие срещу блокадата на Доминикана и в крайна сметка нашите ликуваха. 

В миналогодишното издание на Лигата на нациите България загуби от този съперник. Воденият от Лоренцо Мичели тим показа много по-стабилна игра при начален удар днес и това помогна за успеха. 

Така изцяло подмладеният български отбор завърши Лигата на нациите с две победи – първата беше срещу Южна Корея отново с 3:2 гейма. Нашите записаха 10 загуби и с 5 спечелени точки завършиха на последното 16-то място в крайното класиране.