Българският волейболен национал Николай Пенчев се извини на съотборниците си и своите близки за скандала, който забърка с желанието си да не играе в Световната лига. Посрещачът призна, че е действал прибързано, като отдаде това на натрупаното напрежение в последните месеци.

„Напрежението ми дойде в повече. Имах разговор със селекционера и се разбрахме да ми даде малко почивка, тъй като се чувствах зле. И сезона в Полша, и тук... Вече всичко е нормално. Върнах се с нова мотивация, с ново желание за игра и победи”, заяви Пенчев след успеха с на „лъвовете” с 3:0 над Египет в контрола, играна в София.

„Тук е моментът да се извиня на отбора за нанесения смут . Искам да се извиня на моите родители, понеже бяха свидетели на статиите, които се изписаха по мой адрес. Не на последно място искам да се извиня на моята приятелка, понеже тя също беше въвлечена в тази история, обвиняваха я, че тя е причината аз да си тръгна от националния отбор, за да мога да я заведа на почивка. Това са пълни глупости!", каза Пенчев.