Осъществилият преди дни трансфер в полския гранд СКРА Белхатов Николай Пенчев се присъедини към волейболния ни национален отбор, който е на лагер в хотел в Студентски град, научи БЛИЦ СПОРТ.

Любимецът на феновете вече е при тима, воден от селекционера Пламен Константинов и още днес се очаква да поднови тренировки със съотборниците си.

Както е известно, 24-годишният Пенчев първоначално отказа да тренира и поиска от Гибона да не участва в предстоящите мачове на България от Световната лига. В крайна сметка посрещачът преосмисли решението си и дори се присъедини към "трикольорите" ден по-рано от планираното. Оказа се обаче, че има нов проблем и Пенчев не може да тренира на пълни обороти.

БЛИЦ СПОРТ научи още, че на звездата е изваден зъб и няколко дни има забрана да скача, тъй като не трябва да покачва пулс.

Пламен Константинов вече бил по-спокоен, след като основният му играч го уверил в разговор на четири очи, че ще бъде на линия за Световната лига. Припомняме, че това лято България се завръща сред най-добрите в турнира. В първата състезателна седмица от 17 до 19 юни в Калининград националите ще се изправят срещу Полша, Сърбия и домакина Русия.