ЦСКА е на финал в първенството по волейбол за жени. Ръководството на Национална Волейболна Лига обяви, че присъжда служебна победа на “червените” срещу “Левски Волей” и така шампионките от миналата година ще защитават трофея си в сблъсък с Марица.

Както е известно, вчера “сините” отказаха участие в мача, около който се разрази сериозен скандал.

От Лигата обявиха датите на финалните срещи. Първият двубой е на 16 март в Пловдив. Два дни по-късно е реваншът в София, а евентуалният трети мач ще се състои на 20-и. Всички сблъсъци са от 17,30 часа и ще бъдат излъчени по БНТ.

Решението на Национална Волейболна Лига
“Ръководството на Национална Волейболна Лига излезе с окончателно решение за 3-ия плейофен мач от Държавното първенство при жените между „Левски Волей“ и ЦСКА. Само преди минути бяха изпратени официални писма до клубовете ПВК „ЦСКА“, ВК „Левски Волей“, ВК „Марица“ и длъжностните лица, с което ги информираме за решението, а именно, че насроченият за 13.03.2012 г. трети плейофен полуфинален мач за Държавно първенство – жени за 2011/12 г. в зала „Сиконко” между отборите на „Левски Волей” и ЦСКА няма да се състои. Причината е официално отказване на отбора на „Левски Волей” да участва в този мач.

В писмото се казва още, че „… с така изложеното официално съобщение Ви информираме, че отборът на ПВК „ЦСКА” се класира служебно за участие във финалните плейофи на Държавното първенство за жени 2011/12 г. срещу отбора на „Марица” (Пд).”