Извънредно Общо събрание на Българска федерация по волейбол на 16 януари 2020 година, на което да се избере нов председател, няма да има. Така се потвърдиха опасенията на Инициативния комитет за промени, издигнал кандидатурата на Любомир Ганев. Това стана ясно, след като Търговският регистър отказа входирането на поканата за свикване на Общо събрание на основание недостатъчен срок между дата на очаквано обявяване в регистъра и планираната дата на Общо събрание.

Заявлението от федерацията е постъпило в регистър на 16 декември, но ще бъде обявена на 20 декември. По този начин не се спазва изискването от едномесечен срок. Отказът може да се обжалва в седем дневен срок от връчването му пред Софийски градски съд.

Членовете на Инициативния комитет заявиха на днешната пресконференция, че именно това ще се случи, след като от федерацията нарочно протакат, за не се проведе Изборно събрание. В петък на 20 декември предстои Общо събрание, което ще се проведе в Казанлък. Основното искане на Инициативния комитет си остава провеждането на Изборно общо събрание.