Настоящият вицепрезидент на БФВолейбол и кандидат за поста на инж. Данчо Лазаров - Любо Ганев, коментира на пресконференция днес, че всички в България вече са разбрали, че времената на този начин на управление привършват. Легендата и още от представителите на Инициативния комитет дадоха брифинг, говорейки по горещите теми. 

Te изразиха съмненията си, че ако днес решението на УС не бъде публикувано в Търговския регистър, планираното за 16 януари Общо изборно събрание не може да се проведе, тъй като  взетите решения могат да бъдат оборени по съдебен път, а то да бъде обявено за невалидно.

"Всички в България вече разбраха, че времената на този начин на управление привършват. Времената, в които един човек може да си разчиства сметки по един или друг начин, трябва вече да бъдат извън нашия спорт. Заради това сме се събрали тези хора на тази маса. Това беше една от основните цели, която обедини всички. Най-голямата ни цел е да не позволяваме повече този начин на управление, този едноличен начин на управление, в който да събираме хората само, за да вдигат ръка и да гласуват", коментира Ганев.

Любо Ганев разкри пред БЛИЦ още от мръсните номера на Данчо Лазаров

"Лицензът на БФВолейбол все още не е издаден. Знаете, че има срок до 18 януари всички клубове и федерации да се прелицензират. БФВолейбол е подала документи за нов лиценз. Искам да добавя, че ако има такова Общо събрание на 16 януари, за което до утре трябва да излезе решение в Търговския регистър, аз лично и целия Инициативен комитет ще поканим министъра на спорта Красен Кралев да присъства. За да може, ако вземем такова решение на това събрание, за което голяма част от хората в този спорт очакват, министърът на спорта да се изкаже. Към настоящия момент сме подали документи, но все още нямаме лиценз по новия закон на ММС. Идеята на ИК да свикаме Извънредното събрание на 16 януари беше точно тази - да дадем възможност на всички клубове, които членуват в БФВ, да си изкажат мнението, защото ако бяхме поискали да е след 20 януари, щяха да имат право само прелицензираните, които към онзи ден бяха 60", продължи Ганев.

"Беше пусната новината, че БФВолейбол е уважила искането за Изборно общо събрание с решение на УС, но е редно и ние да кажем какво стои зад това съобразяване. Фактите са такива, че по начина, по който ние поискахме Изборно общо събрание с датата, която поискахме, няма да се случи. Това е резултатът от вписването на това решение на УС. Внимателно бяха подбрани сроковете на това вписване, така че процедурно да не е налице необходимото време да може това Изборно общо събрание да е обжалвано от всякаква заинтересувана страна. Не искаме да ви занимаваме с много юридически обяснения, но това е реалността. Беше внесена на точната дата, така че да не може да се случи по начина, по който бяхме го поискали, по начина, по който 51 клуба бяха заявили своето желание, по начина, по който УС взе решението. Това е важното, което искаме да споделим", каза един от президентите на волейболния Левски Давид Давидов, който е и член на Инициативния комитет.

Кадри "Спортал":