Кандидатът за президент на родната волейболна федерация Любо Ганев, който беше издигнат от Инициативния комитет и се радва на подкрепата на голяма част от клубовете у нас, обясни как инж. Данчо Лазаров продължава да хитрее и да не желае да се оттегля от власт. Инженера нарочно не регистрира решението на Управителния съвет в съдебния регистър, което бе взето през миналата седмица, за да не се проведе изборно общо събрание на 16 януари. 

Припомняме, че на 12 декември, когато имаше УС на БФВолейбол, подкрепящите Любо Ганев отстояха искането на Инициативния комитет за извънредно събрание на централата, спечелвайки с 12:11 гласа.  

"Бях сигурен, че няма да впише решението, което взехме на Управителния съвет. Нарочно го прави. И днес не го вписаха в съдебния регистър", коментира Ганев пред БЛИЦ.

"Ние се подготвяме, участваме на всички събрания, очакваме да видим какво ще се случи на 20 декември. Надявам се да присъствам на Общото събрание, ако ме поканят, разбира се. Мога да бъдат там като член на Управителния съвет на БФВолейбол, но нямам право на глас, защото нямам клуб", добави кандидатът за президент на волейболната ни федерация.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Ганев разкри какво очаква да се случи на въпросното Общо събрание на БФВолейбол, което ще се проведе в Казанлък. Оказва се, че Лазаров ще използва още мръсни номера само и само да се избегне провеждането на изборно Общо събрание на 16 януари. "Сигурно ще се опитат да извадят членовете на Управителния съвет, които онзи ден гласуваха със "за" за провеждането на извънредно събрание на централата. Тези, които искат да подкрепят Инициативния комитет, ще ги извадят", обясни Любо Ганев. 

От думите му става ясно още, че има затъмнението около въпросното Общо събрание в Казанлък. "Нито един клуб до момента не е получил информация какво ще се разисква - нито днешния ред, нито какви са предложенията за гласуване, за промяна в устава... Още веднъж се доказва как се действа и ние се борим това нещо да се промени", каза Ганев. 

Попитан дали в последните дни е имал разговори с Лазаров, той отговори: "Не съм говорил с него, не вярвам и повече да имам разговори с Лзаров. Каквото е имал да ми каже - ми го е казал, а каквото не е могъл да ми каже - ми го показва чрез действията си."

Инициативният комитет ще даде пресконференция утре от 13 часа в Пресклуб “България”. Ще бъдат съобщени какви ще са следващите им стъпки за предизвикване на изборно Общо събрание, както и очакванията им за предстоящото Общо събрание на 20 декември.
 
Както е известно, опозицията издигна кандидатурата на Любо Ганев за президент на волейболната ни централа. Негов съперник за шефския стол е Борислав Кьосев, също член на сегашния Управителен съвет на федерацията.