Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол (БФВ) Борислав Кьосев заяви, че може има задкулисни игри от страна на Инициативния комитет за промяна в управлението. Според него представителите на т.нар. опозиция, които искат свалянето на Данчо Лазаров, имат идеята да сложат чужденци в Управителния съвет. Кьосев категорично изключи възможността да се стигне до самостоятелно оттегляне на Данчо Лазаров от президентския пост.

"Не стана ясно какви са точно изискванията на инициативния комитет, защото това са членове на УС и преди няколко дни гласуваха да има промени в устава и членовете. УС се бил изчерпил, а на масата на пресконференцията има хора, които са членове на УС. Ние, членовете на УС, сме във фаза, в която можем да дадем много", сподели Кьосев пред „Диема спорт“.

"Любо Ганев е едно лице, което винаги ще има място в ръководството на волейбола. Той го доказа с това, че Данчо Лазаров му даде пълните права да организира Световното първенство, а то беше отчетено като по-добре организирано дори от Италия. Това Общо събрание не беше насочено към Любо Ганев, а че има в УС членове, които не са активни в дейността на федерацията. Навремето са били дейни, но сега не са. Ние не взимаме пари, ние сме там, заради идеята. Смятам, че той е леко подведен, че ще бъде изгонен от УС. При следващо събрание той по право може да се кандидатира за президент, в това не виждам нищо лошо, да се иска промяна в идеите за ръководството".

"Смятам, че Владо Николов, който е основен двигател в тази организация, мисли да сложи хора-чужденци в ръководството на федерацията. Спонсорите на Владо Николов и на Марица (Пловдив) са били на тайно съвещание в къщата на Любо Ганев. Какво правят те там? Спонсорите? Тези хора няма така да си дадат парите, явно има нещо по-тежко, очаквам, че на това извънредно УС, ще има промени във федерацията, ще излязат на преден план хора, които хал хабер си нямат от волейбол", каза още Кьосев.

"Все едно да гласувам срещу мене. Как да гласувам за човек, който е авторитет, име и може да продължава да работи?", отвърна Кьосев на въпрос дали ще гласува на 20 декември срещу Любо Ганев, т.е. да поиска неговото отстраняване от федерацията.