Селекционерът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Камило Плачи даде коментар по горещата тема дали мисли да подава оставка. Както вече стана ясно, след четирите поредни загуби в Световна лига 2014, бъдещето на италианеца начело на България е неясно, като дори вече се появи информация, че Пламен Константинов-Гибона е готов да го смени.

"Ситуацията не е лесна, но затова си има обяснение. Много наши играчи имат сериозни физически проблеми. Медицинският ни персонал, масажистите и физиотерапевтите правят всичко възможно, извършват огромна работа, за да вдигнат на крака играчите. Точно тези проблеми не ни позволяваха да тренираме нормално, нито съответно да играем добре. Ние полагаме изключително много усилия, за да се представим добре по време на мачовете. Отборът ни демонстрира воля, повишена ефективност на работата на треньорите и на медицинския щаб", коментира Плачи пред руския сайт volleyballnews.ru.

"Колкото до моята оставка, нямам никаква конкретна информация. Ако федерацията приеме такова решение... Какво? Това си е нейно право, такива са правилата на играта. Но, ще повторя, че за тази оставка аз нищо не знам", добави италианският специалист.