Селекционерът на волейболния ни национален отбор Камило Плачи сподели след поражението с 1:3 гейма от Италия, че "трикольорите" все още нямат нужния опит, за да могат да печелят подобни важни мачове. Нашите бяха на крачка от европейски финал, но отстъпиха на "адзурите" и утре от 16:00 часа ще спорят със Сърбия за бронза. Плачи изтъкна, че ще му е трудно да вдигне момчетата си за двубоя с комшиите, но призова да не се плаче.

"Италия спечели, защото показа още един път, че е по-готова за този вид мачове. Опитът, който играчите им събират през годината, играейки важни двубои в тяхното силно първенство, европейските турнири и различните купи, опитът който трупат, се вижда във важните моменти. Пролича си и в днешния мач. Трябва лека-полека да се приближим до това ниво. Хубаво ще е отборите, в които играят нашите момчета, да се борят за титли и трофеи", коментира пред ТВ7 Камило Плачи.

"Първият гейм за нашето ниво беше добро, а Италия игра много лошо. След това те направиха една важна смяна с включването на Пароди, коригирайки посрещането. Вторият гейм можеше да бъде ключа в този мач, но не бяхме достатъчно добри, за да поведем с 2:0", каза селекционерът на България.

"Който губи, така или иначе е разочарован, винаги остава горчилка в устата на отбора, който е паднал. Мисля за отбора, трябва да се възстановим физически и психически тази нощ. Мислим как да изиграем утрешния мач със Сърбия. Не трябва да се плаче, да се съжалява... така или иначе загубихме този мач. Смятам, че от всеки мач се учим, а не само от загубите. След всеки мач казвам на момчетата това, което направихме добре и това, което правим зле", завърши италианският специалист.