Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Италианският треньор Камило Плачи пристигна в България. Опитният специалист ще присъства на събранието на федерацията в четвъртък в Студентски град. Ръководството трябва да избере нов национален селекционер, като според членовете на федерацията кандидатурите са две – на Камило Плачи и Найден Найденов. Скрита опция за поста е и Мартин Стоев.

“Федерацията ме покани да бъда първи треньор. Няма проблем да работя с когото и да било. Бил съм помощник на Силвано Пранди, Радо Стойчев и Найден Найденов, въпреки че по-рано можеше да бъда селекционер, но здравословното състояние не ми позволи. Виждате, че съм тук с агента ми, ако федерацията е готова, подписваме”, коментира Плачи на Летище София, който беше заедно с мениджъра си Лука Нови. Италианецът заяви, че не е преговарял с нито един друг отбор, въпреки че към него интерес имаше от Русия, Бразилия и националния тим на Катар.

В последните няколко дни се появи напрежение около избора на национален селекционер. Найден Найденов е категоричен, че няма да бъде помощник, иска да е първи треньор. Някои от членовете на Управителния съвет, сред които Любо Ганев, също смятат, че тандемът трябва да остане в сегашния си вид – Найден Найденов първи треньор, Плачи – помощник. Според тях, когато нещо върви, няма нужда от промени. Не е тайна обаче, че именно Плачи беше в основата на успехите на отбора и четвъртото място на Олимпиадата./БЛИЦ