Селекционерът на волейболния национален отбор Пламен Константинов отправи суперлативи към страхотната публика в морската ни столица след победата над Куба с 3:0 в мач от Световната лига.

"Най-хубавото нещо е, че сефтосахме залата след ремонта с една чиста победа. Искахме да спечелим, за да не каже някой, че обновената зала не е същата и не е като старата. Така че това е най-хубавото нещо от днешния мач, заяви на официалната пресконференция Константинов.

- Другото хубаво нещо бе пълната зала и страхотната подкрепа. Винаги е било много приятно тук и мисля, че в ключовите моменти публиката ни помогна. Специално играчите се вдигнаха във важните моменти и мисля, че това изигра своята роля.

Като цяло не съм особено доволен от играта ни. Допуснахме повече грешки отколкото отбора на Куба. Според мен това изравни играта, защото другият показател, на който се представихме изключително добре днес и ни даде възможност да компенсираме голямото количество грешки бе пипнатите топки на блок. Кубинците имат при добро посрещане 54 атаки, от които ние сме докоснали на блок 41. Това е един изключително висок процент и показва индикация за прочитане на противниковата игра. Това ни помогна да компенсираме голямото количество грешки на сервис и на моменти в нападение."

Константинов не пропусна да пожелае успех на националния ни отбор в Баку, който в неделя от 11:00 ч.б.в. излиза в битка за златните медали на първите в историята Европейски игри. Финалът ще бъде предаван на живо по БНТ HD.

„Като за първи мач и след една пауза, в която Владо по-малко е играл волейбол и повече наблягаше на физическата подготовка, мисля че взаимодействието му с Андрей бе добре“, отговори треньорът на въпрос свързан с партньорството между разпределителя Андрей Жеков и капитана на тима Владимир Николов, за които двубоят срещу Куба бе първи през този сезон заедно.

Следващия двубой между България и Куба е в петък от 20:45 ч. отново в зала „Конгресна“.