Волейболният Левски няма да бъде изхвърлен от европейските клубни турнири заради изстъпленията на феновете си по време на мача от Чалъндж къп срещу Олимпиакос през декември, съобщава ТВ 7.

Според източници от Европейската волейболна конфедерация (CEV) "сините" ще отнесат финансова глоба, но няма да бъдат лишени от право на участие в състезанията под егидата на централата в следващите години. На вчерашното заседание на централата въпросът с ексцесиите на българските фенове е бил повдигнат, но официалното решение ще бъде на комисията, занимаваща се с евротурнирите.

CEV ще въведе специални мерки при следващите мачове на Левски в континенталните турнири. Изискването на централата е присъствието на допълнителен супервайзор на следващите срещи на "сините" заради ексцесиите с феновете по време на мача с Олмпиакос от "Чалъндж къп".

Вторият пратеник на CEV ще има право да прекрати срещата при опасност за сигурността в залата. Левски ще трябва да плати и финансова глоба, чийто размер предстои да бъде уточнен.