ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Волейболните ни национали постигнаха втора победа над водения от легендарния треньор Хулио Веласко тим на Иран. Пред 1200 ентусиазирани зрители в столичната зала "Христо Ботев" избраниците на Камило Плачи се наложиха с 3:1 гейма (25:19, 16:25, 25:18, 28:26) в последната си контрола преди старта на участието си в Световната лига.

Както е известно, на 7 и 9 юни българските национали гостуват на Франция за първите си мачове от Група "А".

Така по време на подготвителния период "трикольорите" записаха 4 поредни победи - срещу Иран и Португалия, а преди това 2 загуби - при гостуването на Сърбия в Белград на 17 и 18 май.

Днешната контрола протече при огромен зрителски интерес. Залата в Студентски град се изпълни още преди началото на двубоя, като желаещите да я гледат не плащаха за вход. Привържениците мощно окуражаваха българските национали, които отново успяха да ги зарадват, като надеждата на всички ни е да бъде същото и във важните мачове от Световната лига.

Контролата с Иран днес на живо изгледа и бившият селекционер на България Мартин Стоев.

Селекционерът Камило Плачи не направи промени в сравнение с петъчния мач, когато "трикольорите" надделяха трудно с 3:1 гейма. Италианският специалист отново заложи на Георги Братоев и Цветан Соколов, Стоян Самунев и Виктор Йосифов в центъра, и Тодор Алексиев и Тодор Скримов като посрещачи. На поста либеро пак беше Мартин Божилов.