"Левски Волей" отписа мача с Иску Волей (Тампере), след като "сините" прецениха, че няма смисъл да продължават напред в турнира за Купата на ЦЕВ. Треньорът Мартин Стоев дори няма да пътува за Финландия, където участие ще вземат предимно резерви. Реваншът от 1/16-финалите на надпреварата е в сряда, а както е известно, "Левски Волей" постигна победа в първия мач в София - 3:1 гейма.

За да продължат напред в Купата на ЦЕВ, "сините" трябва да бият и във втория двубой или да спечелят поне "златния гейм". Във Финландия обаче, българският тим ще бъде воден от помощника на Мартин Стоев - Деян Нинов, а на самолета за скандинавската държава няма да се качат основните състезатели - Валентин Братоев, Красимир Гайдарски, Симеон Александров, Георги Топалов, Мартин Иванов и Костадин Стойков.

"Сините" имат желание да продължат в по-слабия по сила турнир - "Чалъндж Къп". Ако елиминират тимът от Тампере, избраниците на Мартин Стоев ще трябва да играят срещу силния полски Ястрежебски Вигел. Поради тази причина в "Левски Волей" са решили да отпаднат от Купата на ЦЕВ.

БЛИЦ припомня, че футболният "Левски" стана за смях през 2007 година, когато пълните анонимници по това време Тампере го елиминираха във втория предварителен кръг за влизане в групите на Шампионската лига след две победи с по 1:0. Това беше прието като един от най-големите резили на "сините" от всичките им участия в евротурнирите. С постигнатата победа преди седмица в зала "Христо Ботев" Мартин Стоев и момчетата му казаха, че са отмъстили за загубата на футболистите.