Щастливият треньор на волейболния ЦСКА Александър Попов похвали феновете за страхотната атмосфера, която създадоха при победата с 3:2 гейма срещу Зираатбанк в Самоков. Младият наставник не скри разочарованието си от грешките на съдиите и заяви пред БЛИЦ, че някой ден ще работи заедно с колегата си от турския отбор Пламен Константинов.

-Г-н Попов, ден след победата какви са емоциите?
-Радостта няма край. Мачът бе много тежък и нервен и едва сега успявахме да оценим случилото се. Основни играчи направиха грешки във важни моменти, но го отдавам на напрежението. Спечелихме без да блестим, но съм доволен, че показахме отборна игра. Хубавото е, че издържахме физически в тайбрека и взехме важните точки.

-Какво да очакваме от реванша?
-Нека не се каним прекалено много. Има десетина дни до срещата и ни чака много работа. Вчерашната победа все пак ни дава спокойствие, което ще липсва в турския отбор.

-На какво се дължи страхотното представяне на отбора в първенството и евротурниците?
-Това е дълъг и труден процес. Голямата част от това, което правим остава скрито – постоянни тренировки и много работа. Хубавото е, че накрая когато попаднем в медиите, информациите за нас са с положителен знак. ЦСКА върви по различен път от останалите отбори. Опитът на отбора е решаващ. Състезателите знаят как да побеждават, защото са се учили на това много години.

-Като че ли след срещата не се коментираше толкова победата, колкото грешките на съдиите?
-Така е. Те обаче не бяха в наша полза. Напротив съдиите сбъркаха прекалено много топки и почти съсипаха чудесния мач. Категорично смятам, че ни лишиха от точки в тайбрека.

-Срещнахте се за първи път с Пламен Константинов като треньор. Как ще коментирате бурните емоции от негова страна, след което той беше изгонен?
-С Пламен сме приятели. Вярвам, че някой ден пак ще сме в един отбор. Конкретно в този мач той си изпусна нервите. Но трябва да признаем, че си беше такъв и като състезател, просто е прекалено емоционален. Напрежението му изигра лоша шега. Като цяло стартът на треньорската му кариера е успешен и може само да се гордее с постигнатото.

-Колко важна бе страхотната атмосфера в залата за успеха?
-Феновете бяха велики. Свикнахме да играем пред такава публика. Когато те подкрепят по този начин, просто си длъжен да победиш и за щастие ние го правим. Знаете, че нямаме загуба у дома през сезона.

-Феновете хвърляха запалки и предмети. Възможно ли е има санкция за отбора, вече бяхте наказани да играете пред празни трибуни?
-Да, със сигурност ще има наказание. Едва ли ще бъде чак толкова сериозно, колкото миналата година. Записано е в докладите и ще бъдем глобени.
ВЕНЕТА ЯНЕВА/БЛИЦ