Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Иван Тодоров отговори на нападките на бившия национал Пламен Константинов. Гибона се изказа остро срещу Тодоров в предаването “Специално” на телевизия “Ring.bg”.

"Не си спомням аз да съм подвеждал Пламен Константинов за новите правила на Олимпиадата, според които с всеки един заловен състезател за допинг гори отбора, защото всички решения, които взехме тогава бяха общи на отбора. В Пекин бяха президентът на федерацията, аз като тийм мениджър тогава, треньорът, помощник-треньорът, лекарят на отбора и всички решения се вземаха заедно от българската делегация."

"Пламен Константинов просто не биваше да играе тогава, защото получихме съобщение, че той и Алексиев имат проблем с чистотата си така да се изразя, но оттогава мина година и нещо. Пламен сам реши да пътува до Европа да се изследва. Това си беше лично негово желание. Решението да не играе беше на цялото ръководство по предложение на лекаря на отбора д-р Захариев той и Алексиев да не играят. Алексиев игра много време след това."

"Когато Пламен казваше, че не е възможно да е вземал. Мисля, че едва ли има човек, който вярва, че Пламен е вземал умишлено, защото той е един опитен състезател, капитан на отбора тогава, сигурно с чувство на отговорност и никои от нас не е допускал, че той е вземал нещо нарочно. По-скоро по някакъв начин е попаднало това нещо в него и Тошко, но разбира се, че когато си сигурен, че си чист трябва съвсем спокойно да се подложиш на тест. Не си спомням да съм казвал на шефа на допинг комисията FIVB да го проверяват, защото това съм го чувал и друг път от него, но не съм сигурен. Дори да съм казал на г-н Фолхеге, който е шеф на медицинската комисия, смятам че в това няма нищо нередно, след като при Пламен няма проблем така както казва той."

"Бях омерзен от цялата тази история, от цялата тази ситуация, защото наистина беше ужасна. Тогава бях тийм мениджър и никога до тогава не съм се чувствал толкова зле, неудобно, неприятно, защото бяха неимоверни усилията да попаднем на Олимпиадата. Знаете, че на европейското се класирахме 8-ми и с лобистка работа успяхме да получим "уайлд кард" и да участваме на Световната купа, където слава богу се представихме блестящо и завоювахме място, за да участваме на Олимпийските игри. Толкова много труд, с толкова много ентусиазъм, толкова много лишения за всички момчета, с толкова много надежди и очаквания, а ние имахме основания да очакваме още много повече на Олимпиадата - със сигурност медали, и се случи това. Цялата тази история, която се разигра около този проблем, това което се появяваше по медиите, от тези неща, които направи тогава Пламен, защото и не без негова помощ се създаде този скандал. Всичко това беше нещо, което омерзява. Проблемът е това, че още тогава искахме да разберем кой е виновен, защото никой не може да каже "Пламен е виновен", "Тошко е виновен", "Треньорът е виновен", "Лекарят е виновен" или който и да е. Вината така или иначе не се установи тогава, но резултатът беше ясен, а той беше лош за отбора", обяви Иван Тодоров, известен като “Сенатора”./БЛИЦ