Изглежда опозицията срещу Данчо Лазаров и статуквото в българския волейбол ще става все по-силна с всеки изминал ден. На пресконференция в сряда Инициативният комитет, издигнал Любо Ганев за шефското място в Българската федерация по волейбол, обяви, че има подкрепата на 48 от всички 128 регистрирани клуба. Според „Тема Спорт“, бройката на отборите, застанали зад кандидатурата на легендарния волейболист продължава да расте.

Подкрепа е заявил и шампионът Нефтохимик. Считаше се, че бургазлии застават зад Данчо Лазаров, както го направиха и през 2012 г., когато Радостин Стойчев опита да направи преврат. След проведени разговори между ръководството на шампионите и Любо Ганев се е стигнало до промяна в намеренията на клуба от Бургас. Бившият национал е получил уверение, че ще има подкрепата на Нефтохимик.

За да може Любо Ганев да е сигурен в успеха на битката срещу Данчо Лазаров, ще е необходима подкрепата на повече от 60 клуба. Очакванията са през следващата седмица тази бройка да бъде достигната. Няма да е изненада, ако към тях се присъедини още един от клубовете в Суперлигата, който за момента запазва неутралитет – Монтана. Така единственият тим от елита, който ще подкрепи настоящия шеф на БФВ остава Арда.