Волейболната легенда Владимир Николов гостува в Диема Спорт. Както е известно, президентът на Левски е сред инициаторите за сформирането на Инициативен комитет, който цели да настъпи промяна в управлението на БФВолейбол, като бъде махнат от пост президента инж. Данчо Лазаров. 

"Разговарял съм с над 50 клуба, 48 от тях заявиха, че искат промяна в прав текст. Убеден съм, че промяна ще има и ще е за по-добро. Мина Николова с действията в последните си дни показа, че работи срещу клубовете, които трябва да защитава. Ние не вярваме, че тя защитава интересите на клубовете. Искаме да има извънредно Общо събрание на 16 януари. Надяваме се, че предварителната подготовка ще е свършена и това събрание ще се проведе. Живеем в демократична държава, имаме право да направим Общо събрание по устава на федерацията. Провежда се избор и по-добрият печели. Не съжалявам за работата си във федерацията, за мен е важно това, което предстои", коментира Владо Николов.

Той говори и за волейболното училище на Левски - "Развива се чудесно, празнувахме четвърти рожден ден. В София, Русе и Велико Търново се развива, над 250 деца посещават училището. Имаме деца на 4-годишна възраст, най-логичното е, ако искат да се развиват, могат да преминат в професионалното ни звено - Левски. Има хора, които продължават в мъжкия тим. За две години Мая Николова спечели две шампионски титли, когато резултатите говорят, всички трябва да мълчат."