След като няколко клуба в България вече обявиха, че не са получили уведомление за провеждането на Общо събрание на Българска федерация волейбол (БФВ) и от Марек Юнион-Ивкони потвърдиха, че не са уведомени все още по нагледния ред. Както е известно, на 3 октомври се готви Общо събрание в Пловдив, което трябва да избере президент и Управителен съвет, след като изборът отпреди 3 години във Варна бе обявен за нелегитимен от софийския апелативен съд.

"И ние не сме получили покана за участие като редовен член. Винаги досега сме получавали писменно покана с дневния ред и задължителните документи, които трябва да се предоставят, но сега няма", коментираха от клуба, цитирани от сайта zadupnitsa.com. "Нещо повече. Официално и в срок поискахме да ни предоставят документите, по които ще се коментира на общото събрание, но и това не се случи", допълниха от клуба.

"Законът ясно постановява, че всеки член на ОС има право на пълен достъп до всички документи на сдружението, по всяко време. Публикуването и предоставянето на всички писмени материали за всяко едно предстоящо Общо събрание, също е законово задължение, отбелязват юристи, в материал по темата, публикуван на bgvolleyfans.org. Целият материал, можете да прочетете ТУК.

На 1 октомври волейболистите на Марек Юнион-Ивкони заминават за Гърция за силен международен турнир. От 2-и до 4-и октомври на о-в Сорис, 4-кратните ни шампиони ще играят с домакините, Цървена звезда и бронзовия медалист в Румъния Крайова. След това поредицата от спаринги ще продължи в Турция с Фенербахче, Томис и местния Бурса.