Продължава истерията с билетите за полуфинала на Европейското по волейбол България - Франция, който е в събота от 20:45 часа в "Арена Армеец". Както вече стана ясно, от ранни зори пред залата се вият опашки, но пропуски не се продават. Още снощи ценните хартийки бяха изчерпани в сайта за онлайн продажба - "Тикетпортал", който през нощта се срина. Малко след 17 часа проблемът след хакерската атака беше разрешен, но желаещите да заявят билет за България - Франция не могат да го сторят. Спортният министър Красен Кралев обаче даде лъч надежда на тези, които все още са без билет за полуфинала.

„По смс-ите на моя телефон съдя колко много хора искат да влязат в залата. За съжаление голяма част от билетите се изчерпаха преди началото на първенството. Наистина има страхотен дефицит, но за съжаление такъв ни е капацитетът на залата. Разбирам всички, но няма какво друго да направим. Трябва да се грижим за сигурността на хората и не можем да пуснем повече хора, отколкото са местата. Волейболната федерация прави организацията по продажбата на билетите и мисля, че се справя блестящо. В интернет видях въпроси на ваши колеги защо имаше празни седалки. Билетите са купени. Има и някои федерации, които получават квота, като например полската федерация, словенската и други... Някои от отпадналите федерации не искат да се разделят с билетите си", коментира Кралев.

Все пак се очаква някоя от федерациите да се откаже от получените предварително билети и те да бъдат пуснати в продажба.

"Лично аз не съм чул нещо за продажба на билети на черно. Волейболната федерация прави всичко възможно да се сдобие с тези билети, които са закупени от полските фенове за мачовете от финалната четворка“, завърши Красен Кралев.

Следете с БЛИЦ: Евроволей 2015