"В следващите много тежки за мен седмица-две трябва да взимам аргументирано решение, отговаряйки и на разума, и на чувствата си, така че случаят в момента е отворен. Да, не звучи много професионално, но обстоятелствата са такива". Това обяви президентът и старши треньор на ЦСКА Александър Попов, който пое временно Хебър за плейофите този сезон и изведе отбора от Пазарджик до историческа първа шампионска титла. 

Попов говори днес на пресконференция в Пресклуб „България“ по повод големия успех на "тигрите". 

“Треньорът на Хебър имаше здравословни проблеми и това беше най-сериозният аргумент за мен да им помогна. Намерих тима леко обезверен в силите си, въпреки много сериозната селекция. Загубата на Купата на България и Суперкупата беше предопределила и липсата на настроение в момчетата и целия град. И за мен това бе удоволствие – да помогна и да видя реализирана една тяхна мечта. Видях как един цял град може да работи за успеха на един спортен колектив. Това ме радва, но и ме натъжава, защото в София това не може да се случи“, каза Сашо Попов и добави: „За много кратко време едни професионалисти и едни хора, които се борят за успех, можаха да чуят това, което искам от тях, и го направиха. Случи се за много кратко време. Това е и магия. Трябва да се отдаде заслуженото на състезателите, които го направиха. Брадли Гънтър олицетвори всичко, което се случва в клуба от моята гледна точка. Амбиция, скромност и желание в едно. Това е човек с чужда култура, който показва как един професионален спортист трябва да живее, за да има успехи”, каза Попов.

Първоначалната уговорка между ръководството на Хебър и Попов е била той да води отбора само в плейофите, но след триумфа той е получил предложение да води отбора и  през следващия сезон.

“Не забравям добрите думи, с които ръководството на Хебър отправи молба за следващия сезон. Аз мисля, че всичко е ясно. Отборът на Хебър има такова желание за работа с мен. Запознавайки се с обстоятелствата, които само чувахме, а пък аз ги и видях, такова желание наистина има и в мен. Само че освен разума, който води натам, има и чувства”, добави Попов.