Председателят на родната федерация по волейбол инж. Данчо Лазаров проговори за гръмналия сексскандал в женския ни национален тим, заявявайки странно, че такъв няма. Шефът е категоричен, че треньорът Драгутин Балтич не е изпращал текстови съобщения на състезателките Христина Русева и Цветелина Заркова.

“Още в понеделник взехме решението да освободим Балтич. Това се случи след двете загуби от Турция в контролите. Решението е от спортно-техническо естество. Генералният секретар на федерацията Станислав Николов замина вчера за Варна и съобщи на треньора. Разделихме се като хората”, заяви Лазаров в ефира на "Канал 3".

По повод съобщенията, с които словенецът е канил волейболистки в стаята си, шефът бе категоричен: “SMS-и няма. В нас е официалната разпечатка от телефона на Балтич. На датата 4 септември, с която се инициира историята, той е пуснал два SMS-a до Румъния и Словения. Дали сме случая на прокуратурата, която разследва. Надявам се да разберем кой е авторът на тази интрига. Сигурен съм, че момичетата са получили съобщенията, но не от телефона на Балтич. Аз лично не съм гледал телефоните им, това е лична информация”.

Федерацията обяви чрез сайта си, че разследването ще стане достояние на обществеността. “На 4 септември между 00.00 часа и 02.30 часа от този номер не са изпращани никакви SMS-и. Въздържаме се да правим категорични изводи до изясняването на всички обстоятелства, за което изключително много разчитаме на компетентните органи в Република България”, пише в официалното съобщение./БЛИЦ