Българската националка и доскорошна капитанка на представителния ни тим Ева Янева, която не попадна в сметките на селекционера Драгутин Балтич за предстоящото Европейско, отвърна на нападките на Димо Тонев. Както е известно, помощник-треньорът я нарече "симулантка".

"Всички обвинения, които се изговориха по мой адрес са нелепи и са празни приказки. Визирам специално Димо Тонев, тъй като в момента на контузията ми той не беше в националния отбор, а само ни приемаше в хотела си в Боровец. Той никога не е виждал магнитния резонанс и заключенията на докторите, за да си позволява да говори така. Всичко това е чисто интригантство от негова страна, с което си търси причина за освобождаването ми. За съжаление това е ситуацията", отвърна на атаката Ева Янева.

"Желая от все сърце успех на момичетата на предстоящото Европейско първенство", добави пред bgvolleyball eдна от най-добрите ни волейболистки.

Доскорошната капитанка на националния ни отбор започна подготовка с новия си отбор Динамо (Москва). Както е известно, Ева Янева смени клубната си принадлежност през лятото, като от Омичка (Омск) отиде в руския гранд, който завърши на второ място в Суперлигата на Русия. В момента българската волейболистка е във Финландия, където Динамо започна подготовка за новия сезон.

"Тренираме вече от седмица. В момента наблягаме повече на физическа подготовка. Засега сме в начален етап и не се предвиждат контроли. Ръководството на тима реши да играем в предварителния кръг за Купата на Русия, който нормално трябваше да прескочим. Но тези мачове ще се използват именно като контроли и за обиграване на състава", допълни волейболистката.

Според Ева Янева в Динамо приели нормално новината за отпадането й от състава на България за Европейското. "Никой не ме е разпитвал за причините, като даже ръководството на тима се зарадва, че по-рано ще започна подготовка с отбора", разясни състезателката. /БЛИЦ