Скандалът около волейболния финал между Марек Юнион Ивкони и Пирин Балканстрой (Разлог) продължава. Припомняме, че серията е 1:1 победи, третият двубой трябва да е в Разлог. Федерацията обаче наказа Пирин Балканстрой с лишаване от домакинство заради нахлуване на публиката в първия двубой преди няколко дни. Президентът на клуба Костадин Калоянов от два дни недоволства и заявява, че ще спре отбора от участие и няма да се яви в третия финален двубой. “Нека Данчо Лазаров си намери друг отбор и той да излезе срещу Марек”, заяви Коце Калоянов.

Ръководството на Пирин Балканстрой (Разлог) подаде жалба до Апелативната комисия. В част от текста отново пише, че федерацията действа в подкрепа на Марек Юнион Ивкони, чийто президент Ивайло Константинов е един от шефовете до президента инж. Данчо Лазаров.

“Моля ви, уважаема Апелативна комисия, да преразгледате случая и отмените наложеното наказание на Пирин Балканстрой и постановите финалният мач да се проведе в град Разлог в залата “Пирин Балканстрой”. В противен случай ще бъдем принудени да не участваме във финалния мач, за да запазим честта и достойнството на играчите си”, се казва в декларацията./БЛИЦ