Скандалният случай с волейболистката Нася Димитрова стигна и до Европейската конфедерация (ЦЕВ). Ръководството на Марица е подало жалба до централата, откъдето са изпратили запитване до Българската федерация по волейбол.

Припомняме, че Нася Димитрова цяла есен тренира и се подготвя с "жълто-сините", но от бившия й клуб Левски направиха всичко възможно да я спрат да играе. БЛИЦ СПОРТ вече разкри, че тя се откупи срещу 10 000 евро, но "сините" изискаха от федерацията да й отнеме правата за 6 месеца за уронване на престижа на клуба.

Волейболистката нае адвокат, който да докаже, че подобен мотив не може да е причина за толкова тежко наказание. Очакваше се нещата да се изяснят до Нова година, но това не се случи. Президентът на Марица Илия Динков заяви, че се надява волейболистката да бъде картотекирана до 10 януари и да вземе участие в мачовете срещу италианския Унет Ямамай (Бусто Арсицио) в турнира за Купата на ЦЕВ. Първата среща е на 12 януари в Бусто Арсицио, реваншът - на 25 януари от 18:30 часа в "Колодрума".