Волейболният ни национал Цветан Соколов продължава да навлиза във форма за предстоящите тежки битки на България в Берлин (б.р. - олимпийската квалификация от 5 до 10 януари). Снощи той отново влезе в игра за Халкбанк (Анкара) в мач от турското първенство. Соколов и съотборниците му победиха категорично у дома Инегьол Беледийе (Бурса) с 3:0 гейма (25:13, 25:20, 25:20) в среща от 11-ия кръг.

Соколов не започна титуляр за вицешампиона на Турция, но влизаше като резерва на французина Кевин Льо Ру в първите два гейма, след което доигра мача. Българският диагонал се отчете с 6 точки (1 блок и 50% ефективност в атака) за успеха. Над всички за Халкбанк пък бе Бурутай Субашъ с 18 точки.

Най-резултатен за гостите от Бурса беше българинът Златан Йорданов с 10 точки (1 блок, 2 аса, 37% ефективност в атака и 8% перфектно посрещане).

Халкбанк остана еднолично начело във временното класиране с 26 точки след 9 победи и 2 загуби от началото на сезона в турското първенство. Инегьол е шести след 6 успеха и 5 поражения.