Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Грандиозен пореден цирк е бил на път да се разиграе във волейбола. Както е известно, вече бившият генерален спонсор на националния отбор фонд “Доверие”, прекрати договора си заради скандалите в последните месеци. Контрактът изтича днес (28 юни), но на националите предстоят най-важните мачове – финалите от Световната лига в София и Олимпиадата. Компанията беше поставила условие да бъдат премахнати надписите от екипите на волейболистите. Това поставило федерацията в цайтнот, няма как да се реагира и да бъде осигурена нова екипировка. Стигнало се до възможност надписите на фонд “Доверие” да бъдат заличени с лепенки, т.е. българският национален отбор да стане за смях пред целия свят по време на Олимпиадата в Лондон. Компанията обаче направи реверанс и ще остави надписите си върху екипировката, като един от директорите категорично уточни, че двете страни вече нямат нищо общо.

“Не знаех, че ще се налага да се видим днес с вас. Получихме писмо от федерацията по волейбол. Ние известихме преди една седмица, че прекратяваме договора за генерален спонсор. Съгласно условията днес предизвестието изтича, всъщност днес е първата дата, от която този договор изцяло, категорично и окончателно прекратен. Това, което получаваме от федерацията по волейбол, е молба. Информират ни, че във връзка с участието на националния ни тим на финалите на Световната лига в България и Олимпиадата проблемите, които биха възникнали от това, че е прекратен договорът, са много големи. От федерацията ни казаха, че времето за промяна на екипировката е абсолютно недостатъчно. От една страна ние не можем да поемем отговорността националният ни отбор да играе в предстоящите мачове с лепенки на гърдите и рамената и това да се излъчва по целия свят. От друга страна сме категорично решени договорът с федерацията по волейбол да бъде окончателно прекратен. Имаме пълното основание да изискаме да бъдат поставени лепенки. Но не искаме да се стига до този срам”, заяви Главният изпълнителен директор на компанията Даниела Петкова.

“Ние вече пари във федерацията пари няма да дадем. Решихме да не създаваме прецеденти, ще разрешим играчите да имат върху екипите си нашето лого, но всичко друго, което съществуваше като условия по договора, вече е прекратено. Федерацията няма никакво право да използват нашето лого, включително реклама по телевизията, пана в залата и по какъвто и да е начин”, уточни още г-жа Петкова.

“Ние не харесваме скандали, затова се оттеглихме. Не харесваме непрозрачност. Не харесваме обвинения във финансови злоупотреби, когато има намесени наши пари. За нас скандалът беше, че в публичното пространство излязоха обвинение във финансови злоупотреби. Ние изчакахме достатъчно федерацията да отговори по подобаващ начин, да покаже документи или да даде някакъв отговор, който да звучи достоверно, че тези обвинения са неоснователни. За нас е изключително важно да сме сигурни, че тези, които са страна по нашия договор, т.е. федерацията, няма никакви съмнения за коректността на финансите им. Многократно заявихме още преди да излезе този проблем, предупредихме, че ще ни загубят като спонсор, ако всичко това увисне в общественото пространство. Ние се уверихме с очите си, че политиката по отношение на финансите на федерацията е непрозрачна и няма сила, която да ни убеди в противното, след като погледнахме техните отчети. Всяка по-голяма цифра, записана в тези отчети, е записана в графа “ДРУГИ””, завърши Даниела Петкова./БЛИЦ