Селекционерът на националния ни отбор по волейбол Радостин Стойчев обяви новия щаб. Първи помощник ще бъде италианецът Камило Плачи, който бе в екипа и на Силвано Пранди. Асистенти в треньорската работа на Стойчев ще бъдат Георги Петров, Мирослав Живков и Найден Найденов. Единствено Найденов запазва позицията си, а Георги Петров и Живков влизат на местата на Сашо Попов (треньор на ЦСКА) и Виктор Карагьозов.

Новият треньор прави промяна и на поста тийм мениджър. На мястото на Евгени Генчев сега е Георги Събчев. Бившият волейболист на Славия за последно бе в Люксембург, където съчетаваше няколко функции – на играч и ръководител в местен клуб.

Любопитното е, че Стойчев запазва дългогодишния лекар на националните отбори д-р Динко Захариев и масажиста Петър Атанасов – Салатката. Появиха се слухове, че двамата ще бъдат сменени.

“Прави чест на всички българи, които поканих в щаба, че нито един не ме попита за пари, което беше много важно. Не може в националния отбор идеята да е печалбата и парите. За хората от чужбина не може да е така, те имат някаква тяхна идея, не може да очакваме да е като нашата. Достатъчен обаче е техният професионализъм. Нито един от тези хора и до ден днешен не знаят какво ще получават”, заяви Радо Стойчев по повод новия си щаб.
ВЕНЕТА ЯНЕВА/БЛИЦ

Треньор: Радостин Стойчев
Помощник треньор: Камило Плачи
Директор на националните отбори: Николай Николов
Тийм мениджър: Георги Събчев
Помощник треньори: Георги Петров (помощник треньор в “Левски”, Мирослав Живков (треньор на Пирин Разлог), Найден Найденов (треньор на Марек)
Медицинско обслужване: Динко Захариев, масажист Петър Атанасов
Научно обслужване (статистици): Матео Лобрати, Росен Русинов