Евгени Иванов-Пушката може да стане мениджър на националния ни отбор по волейбол при мъжете. Бившият централен блокировач е сред вариантите да заеме поста на досегашния такъв Стефан Чолаков, който изненадващо е бил освободен, научи "Тема Спорт". Слуховете гласят, че Иванов е гласен за мястото на тийм мениджър за олимпийската квалификация в Берлин през януари.

Причината за промяната обаче остава неясна. Една от основните версии за решението е свързана с работата на Чолаков в Левски при президента на "сините" Владимир Николов, който е една от основните фигури в Инициативния комитет, обявил се за свалянето на инж. Данчо Лазаров от власт. Самият Чолаков призна, че никой от федерацията не се е свързал с него, за да му съобщи, че вече не е мениджър на представителния ни тим. Той сподели, че решението не е на база работата му, а е по-скоро политическо такова вследствие на последните събития около централата.

"От месец и половина работя по организацията на олимпийската квалификация, почти всичко е изготвено, напреднали сме много заедно със Силвано Пранди, така че не виждам причината да е свързана с работата ми. Жалко е, че по този начин се случват нещата. Аз съм вече шест години част от този отбор, бях при Камило Плачи и Пламен Константинов и за мен това е политическо решение", коментира Стефан Чолаков. 

"Не виждам друга причина. Доколкото знам, това е решение на Лазаров, продиктувано от случващото се в последните две седмици и това, че аз работя в Левски през годината. С Данчо Лазаров дори се чухме и обсъдихме подготовката, но не е имало такива индикации, така че след началото на тази кампания явно нещо се е променило. Ако имаха нещо против работата ми, можеха да ми кажат след европейското първенство, че ще търсят заместник. Не го направиха, а го правят сега... Аз работата съм си я свършил, но явно търсят проблемите не там, където съществуват. Жалко е, но това е положението", добави Чолаков.