Оглавяваната от инженер Данчо Лазаров волейболна федерация отвърна на Инициативния комитет, който настоява за свалянето му от власт.

Както вече стана ясно, ЦСКА и Левски в лицето на Александър Попов и Владимир Николов, подкрепени от още доста клубове, обявиха, че е крайно време да настъпи промяна, както и алармираха за отправяни заплахи към отборите от страна на настоящите управници. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Инж. Данчо Лазаров и компания обаче им отвръщат, обяснявайки, че "това са голословни твърдения, хвърлени в публичното пространство, без да са подплатени с нито едно доказателство и нито един конкретен пример".   

БЛИЦ СПОРТ публикува изявлението на ръководството на БФВолейбол: 

В открито писмо до медиите обявилият се за Инициативен комитет за промени в българския волейбол твърди, че върху волейболни клубове се оказва натиск преди Общото събрание, насрочено за 20 декември 2019 година. БФВолейбол заявява категорично, че това са голословни твърдения, хвърлени в публичното пространство, без да са подплатени с нито едно доказателство и нито един конкретен пример. Те очевидно целят да нагнетяват напрежение във волейболната общественост. 
 
Във връзка с това БФВолейбол припомня, че в Република България съществуват съответните правоохранителни органи и приканва всеки клуб, върху който е оказван натиск, от каквото и да е естество, да сигнализира прокуратурата, като представи съответните доказателствени материали.