Ръководството на волейболния ЦСКА изрази задоволство от присъствието на министъра на спорта Красен Кралев на двубоя с Монтана. Той изгледа победата на "червените" срещу Монтана в компанията на националния треньор на волейболистите Пламен Константинов.

"Красен Кралев е първият министър, който стъпва в нашата зала, откакто базата е собственост на Министерството на спорта. Той показва отношение към волейбола. Към този момент работим добре с Министерството. Както знаете, това е тяхна база. С нея имаме проблеми от друго естество - с комисии, СДВР и т.н. Поканихме министъра, за да се запознае със залата и му благодаря, че дойде. Разбрали сме през седмицата той отново да направи една инспекция, за да види съоръжението в какво състояние е и какви идеи имаме за бъдеще. Търсим частен капитал, за да направим ремонт и ще търсим съдействие от Държавата, за по-бързо входиране на документи и т.н", коментира президентът и треньор на ЦСКА Александър Попов пред BGVolleyy.com.

Човекът оркестър в "червените" редици отново говори за проблемите със зала "Васил Симов", за която имаше предписание от полицията, че не трябва да приема фенове. "Няма да го допуснем това нещо. Няма ефект. Въпросът е, разбира се, да бъдат защитени и публика, и състезатели и да има добри условия за спорт. Мисля, че нашата зала отговаря на всички тези изисквания. Ако се гледа буквата на закона, то не трябва да има волейбол в България. Особено в провинцията, с изключение на новите зали. Никой няма полза от това да няма публика, но и ние трябва да се постараем да изпълним някои препоръки. Старо съоръжение, но и дом на много национали. Все пак и то има нужда от поддръжка, знаете нашето финансово положение - къде да търсим пари за заплати, за база или за нещо друго... но ще стане."

"Пак казвам, никой няма полза от това нещо. Нито за затварянето на зала "Христо Ботев", нито с атаките по нашата зала. Мисля, че всички сме от едната страна на барикадата - в това число и СДВР, и Общината, и обществеността...", завърши Сашо Попов./БЛИЦ СПОРТ

1/4-финалните двойки в първенството: 

Нефтохимик 2010 - Тетевен Волей
Монтана - ЦСКА
Пирин Разлог - Арда Кърджали
Добруджа 07 - Марек Юнион Ивкони

Заб. В плейофите се играе до 2 победи от 3 мача.

 Kласиране, резултати, програма и всичко за волейболната Суперлига - ТУК !!!