Българската национална телевизия направи промяна в програмата си, след като организаторите на европейското първенство по волейбол в Полша смениха началния час на четвъртфинала между България и Сърбия.

Двубоят беше предвиден да започне в 18:30 часа и трябваше да бъде предаван по БНТ HD. След промяната срещата беше преместена за 21:30 часа, а по това време програмата на телевизионния канал е ангажирана със световното първенство по художествена гимнастика в Пезаро.

По БНТ 1 пък от 21:45 часа ще бъде излъчвана футболната квалификация за Мондиал 2018 между България и Швеция. Така Националната телевизия премести изключително важната волейболна среща срещу Сърбия по неособено популярния си канал БНТ 2. Добрата новина е, че все пак волейболните фенове ще могат да гледат тима на Пламен Константинов на четвъртфинала на Европейското.

По времето на волейболната среща по БНТ 2 беше предвидено да върви предаването „Пътувай с БНТ 2: Етно“, а в 22:15 часа да стартира 1 епизод от третия сезон на криминалния сериал „Валандер“.

ПРОГРАМА И КЛАСИРАНИЯ НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ВОЛЕЙБОЛ - ТУК