Напрежението в родния волейбол е на път да ескалира. Голяма част от клубовете, включително грандовете Левски и ЦСКА, искат свалянето на инж. Данчо Лазаров. Очевидно смяната на властта вече изглежда неизбежна, предвид насъбралото се недоволство срещу настоящия бос на централата.  

Ръководствата на доста отбори, сред които "армейците" и "сините", настояват да бъде свикано извънредно изборно Общо събрание на БФВолейбол, след което да има нов президент на родната федерация.  

Новината идва дни, след като стана ясно, че настоящите управници на родния волейбол свикаха извънредно Общо събрание, което ще се проведе на 20 декември.

Вицепрезидентът на централата Любо Ганев твърди, че целта на сбирката в Казанлък е той да бъде отстранен от ръководството на БФВолейбол. Вече не е тайна, че легендата е в открит скандал с Лазаров, който се опасява, че Ганев иска да заеме президентския пост.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Засега нямам такива намерения. Човек трябва да бъде там, където е желан. Щом ме отстраняват от УС, следователно не ме искат. Човек трябва да бъда там, където е желан. Винаги съм казвал, че бих се радвал, ако един ден, когато той реши да се откаже, да го сменя. Но наистина вече от година не говоря с него на тази тема", коментира Любо Ганев пред БЛИЦ преди два дни. 

За утре се предвижда пресконференция, на която инициативен комитет от представители на родни клубове ще изложат исканията и плановете си за промяна на българския волейбол. Брифингът ще се състои от 12:00 часа в Пресклуб "България".