Легендата на българския волейбол Владимир Николов коментира в социалните мрежи представянето на националния ни отбор за мъже до 20 години на приключилото снощи във Върнячка Баня, Сърбия, Европейско първенство за тази възраст.

Николов бе помощник треньор на Мирослав Живков, а тимът стигна до сребърното отличие след като на финала загуби от Франция с 1:3 гейма.

“Един месец с тях, а толкова много емоции. От тези, при които адреналинът се покачва, сърцето тупка учестено и мирише на битка от онези на игрището. Тактика, стратегия, гледане на видео, дълги волейболни разговори с другите треньори, взимане на решения за секунди, компромиси. Прегракнали гърла, потни длани, безсънни нощи и постоянно напрежение.

Благодаря ви, момчета, за този специален и малко неочакван подарък, който имах привилегията да получа. Специални благодарности и на старши треньора Мирослав Живков, че ме покани да работим заедно. Няма как да не благодаря и на Българска федерация волейбол, на целия стаф, които бяха неотлъчно до отбора и си вършеха прекрасно работата. Няма да пропусна и подадената ръка на старши треньора на мъжкия национален отбор Джанлоренцо Бленджини, който беше до отбора и помагаше с ценния си дългогодишен опит.

Сребърни се прибираме към България, с много повече радост от добре свършената работа и много малко тъга, която носи второто място на всички финалисти.

Анализите не са за тук, не е сега моментът. Сега е време за семейството.

По-долу една снимка казва много неща- онази, която ще запазя в сърцето си. Запечатаният момент, в който сме заедно на подиума, аз на заден план, ама плътно зад гърба му:) Там ми е мястото вече, защото Мони е готов да се бори сам, плещите са му силни да поемат огромния товар, който си избра да носи.

П.С- Благодарности на фотографа, специални такива и за всички, които дойдоха на живо да подкрепят момчетата, те си знаят кои са. И към родителите на тези младежи - имате си златни деца, не е лесно отстрани, нали:).

Едно е ясно: Ще дойде и нашето време да покорим най-високия връх, защото сме много близо, имаме качествен материал, имаме и много сила за СЪРЦЕ, ДУША, ЗА БЪЛГАРИЯ!", написа Владо Николов.