Военен автобус пратиха организаторите на Световното първенство по волейбол за жени в Италия да превози българските волейболистки до Модена, съобщиха за BGvolleyball от щаба на тима. Във вчерашния ден родният тим се премести от Триест в Модена за втората фаза на Мондиала, но домакините не показаха добра организация при смяната на градовете, като изнервиха участниците.

Шофьорът на автобуса не знаел английски, което усложнило комуникацията по пътя. Никой от домакините не чакал нашите при настаняването, като основна роля за по-бързото справяне със ситуацията в града изигра Христина Русева, която играе именно в Модена, в тима на Лио Джо.

След 350-километровият преход между Триест и Модена, във вчерашния ден родните волейболистки имаха само фитнес занимание.

Днес националките ще имат първа тренировка в 5-хилядната зала "Пала Панини", където ще се играят мачовете от втората фаза на Мондиала.

Утре, 1 октомври тимът на България излиза за първи мач от втората фаза срещу Русия, а двубоят е от 21:00 часа българско време. В четвъртък, 2 октомври националките срещат САЩ, а двубоят е отново от 21:00 ч. Следват мачове с Казахстан и Холандия на 4 и 5 октомври отново от 21:00 ч.