С футболен мач си вдигнаха адреналина българските волейболисти в навечерието на започващото днес световно първенство в Италия. Нашите видяха на живо последната среща от 4-ия кръг в Серия "А" между Ювентус и Палермо. Идеята дал капитанът Владо Николов, който помолил треньора Силвано Пранди да пусне отбора на мач. Италианецът взел работата присърце и звъннал на ръководството на Старата госпожа, а оттам се зарадвали, че цял отбор волейболисти искат да гледат Ювентус.

Нашите получиха места във ВИП ложата на Олимпийския стадион в Торино, а от Юве осигуриха и кордон с карабинери, които следят изкъсно тифозите на Ювентус.

"За съжаление мачът не се игра на "Деле Алпи", но и "Oлимпико" е добре", коментираха пред "7 дни спорт" доволни волейболистите.

Футболното зрелище пропуснаха само Владо Николов, Матей Казийски и Андрей Жеков, които предпочетоха да останат в хотела. В крайна сметка нашите не донесоха късмет на Юве и Старата госпожа се издъни с 1:3 насред Торино.2_1.jpg

Вчера волейболистите тренираха веднъж и гледаха видео с мачове на Китай. Днес избраниците на Силвано Пранди излизат срещу азиатците в първия си мач от група "Е" на Световното. Очаква се зала "Руфини" да се напълни, а на трибуните най-вероятно ще има и солидна българска агитка. Тази година нашите не са играли с Китай, но записаха 4 победи в Световната лига срещу Южна Корея, които имат подобен стил.
Сблъсъкът България - Китай стартира в 22:00 часа и ще бъде предавана пряко по БНТ 1.

Пранди не предприема промени и ще се довери на очаквания титулярен състав. Спецът ще разчита в началото на разпределителя Андрей Жеков, капитанът Владо Николов, посрещачите Матей Казийски и Тодор Алексиев, централните блокировачи Виктор Йосифов и Николай Николов, и либерото Теодор Салпаров.

Няколко часа преди двубоя Пранди ще обяви кои двама волейболисти ще останат зрители. Засега единият сигурен е второто либеро Владислав Иванов-Лимона.

От 18:00 часа е другата среща от нашата група между Франция и Чехия. За следващия етап на надпреварата продължават първите три тима в класирането. /БЛИЦ