Селекционерът на женския ни национален отбор по волейбол Драган Нешич е подал оставка след трагичното представяне на европейското първенство. Нашите записаха три загуби от три мача.

"Драган Нешич вчера си подаде оставката, така че не мисля, че той би останал на поста селекционер на женския национален отбор. Не знам какво е казал на летището, но остaвката му дойде като документ във федерацията", заяви президентът на федерацията Данчо Лазаров.

"Представянето на женския национален отбор на Европейското първенство наистина е изненадващо, защото това не е за първи път. Проблемът е много сериозен и трябва да се направят сериозни анализи, защото този състав в продължение на пет години показа едни и същи резултати като на това европейско. При положение, че през цялото време с тях работиха доста добри треньори, включително и световен шампион като Владимир Кузюткин. Направете си изводите, но очевидно проблемът не е в треньора", каза още Данчо Лазаров.

Самият Нешич уточни при прибирането на отбора в София, че договорът му приключва на 5 октомври: "Няма за какво да си подавам оставката, договорът ми изтича на 5 октомври. Моята оставка е най-малкият проблем. Трябва да направим сериозен анализ.“

Новият селекционер ще бъде избран след европейското първенство за мъже (9-18 октомври), на което сме домакини заедно с Италия.