"Благодаря за показаното уважение и за наградата, която получавам от името на целия ми екип. Един треньор е добър, ако има добри състезатели, а тези момчета бяха страхотни. Моменти, които наистина носят удовлетворение", коментира Николай Желязков, който днес получи наградата си за Треньор на месеца след спечелените сребърни медали на Европейските игри в Баку.

"Надявам се да не чакаме още 35 години за следващия ни финал на национално ниво. През есента сме домакини на Европейското и това е отлична възможност", каза Желязков.

"В лицето на тези играчи видях войници, с които бих отишъл на война", добави треньорът.

"Игрите в Баку показаха нещо, за което доста хора бяха скептични – а именно, че имаме добър резервен отбор. Бях с момчета, които са бъдещето на националния тим. Ние сме много критични и негативни като нация, но за мен не бива да се гледа така, а по-скоро, че трябва да сме позитивни към тези хора. В националния отбор има дълга скамейка. Горчилката от загубения финал е голяма. След това не видях в съблекалнята щастливи хора. За мен това показа големи шампиони. За мен е наложително да имаме втори отбор. Единственият проблем опира до парите, но ако искаме волейболът да бъде този спорт, който е в България трябва да се намерят финанси за втори отбор", каза още Николай Желязков.

Специалистът потвърди, че от новия сезон ще води гръцкия шампион ПАОК (Солун). "Да, ще бъда треньор на ПАОК, стига държавата Гърция да я има (б.р - смее се). Договорил съм се по европейските стандарти, а не в драхми", коментира Желязков. 

________________.jpg