Най-добрият футболист на Гана Майкъл Есиен, който пропусна Мондиала заради тежка травма в коляното, е сигурен в своите сънародници.

"Гледам всички мачове на отбора, а също така си говоря с повечето ми съотборници, както и си разменяме SMS-и. Чувам се най-вече със Съли Мунтари, Стефан Апия и няколко други момчета от тима. Пожелах им късмет и им казах, че ще ги подкрепям през цялото време и ще бъда с тях духом", заяви Есиен.
 
"Това, което наистина ме впечатли, е колективният дух. Всички в отбора са едно цяло и играят един за друг, защото знаят, че може да направят фурор на турнира. Гледах мача ни срещу САЩ и мисля, че бяхме много по-силни от противника и заслужено победихме", добави полузащитникът.
 
"Ще гледам мача срещу Уругвай с приятели у дома, но ще бъда духом с момчетата от отбора. Смятам, че можем да победим "урусите". Малко хора ни даваха шансове да бием САЩ, същото ще бъде и срещу Уругвай. Мисля обаче, че ще победим, тъй като ние защитаваме честта на нашия континент. Останахме последният отбор от Африка на Мондиала и няма да се предадем. Отидем ли на полуфинал, ще сме първият африкански тим, сторил това", каза още полузащитникът, който не знае кога точно ще се възстанови напълно от контузията.
 
Есиен в момента се възстанвява от тежка травма в коляното. Той призна, че знаел, че съотборниците му ще се представят на Мондиала много силно и без него.
 
"Знаех, че момчетата ще могат да се справят добре и без мен, тъй като те играха заедно на турнира за Купата на Африканските нации, когато се контузих, и се изявиха страхотно. Разбира се, много ми се иска сега да играя и аз на световното първенство, но просто няма как да стане. Може само да пожелая успех на съотборниците ми", завърши Майкъл Есиен.