ФИФА смени съдията за 1/4-финала Уругвай - Гана. Мачът е днес от 21:30 часа в Йоханесбург. Първоначално англичанинът Хауърд Уеб трябвало да ръководи важната среща. Той е бивш полицай. Уругвайците обаче моментално изреваха, като разбраха, че им пращат англичанин.

"Урусите" се плашат, че Уеб ще ги съсече като отмъщение за отпадането на Англия на 1/8-финала от Германия с 1:4. Тогава уругвайският съдия Хорхе Ларионда закопа тима на Фабио Капело. Той скандално не зачете гол на Лампард при 2:1, въпреки че при удара топката тупна половин метър зад голлинията.

Така покрай Ларионда, на когото ФИФА спешно нае охрана, а после го изрита от ЮАР, цяла Англия намрази Уругвай. Именно затова президентът на уругвайската федерация Себастиан Бауса размаха пръст за назначаването на Уеб. От ФИФА клекнаха и вчера смениха англичанина с друг европеец - Олегарио Бенкуеренса от Португалия.

Засега той е чист и неопетнен на световното първенство. Свири добре два леки мача в групите - Япония - Камерун (1:0) и Гърция - Южна Корея (2:2).